Klubb som är medlem i Skridskonätet är markerad med Markering av medlem i Skridskonätet till höger om sitt namn.

Nytt urval
 
Långfärdsskridskoklubbar i Uppland
 
Danderyds Långfärdsskrinnare (DLS)Medlem i Skridskonätet
Logotyp DLS Föreningen har till ändamål att göra ledarledda turer på skridsko. DLS arrangerar, vid lämpliga is- och väderförhållanden, ledarledda turer alla helger under säsongen. Ordinarie turer arrangeras efter ett fastställt schema. Extraturer arrangeras vid goda isförhållanden. Turerna leds av DLS erfarna ledare. DLS på Facebook
Webbplats:dls.skridsko.net 
 
FF Enköping (FF Ekg)Medlem i Skridskonätet
Logotyp Friluftsfrämjandet i Enköping. Har koll på Enköpingsån och Svinnegarnsviken ner mot Björköfjärden, Hjulstafjärden mot Västerås. Har också koll på sjöar från Salatrakten österut mot Uppsala.
Webbplats:www.frilufts.se/enkoping 
 
FF Lidingö (FFLID)Medlem i Skridskonätet
Logotyp Friluftsfrämjandet Lidingö bedriver såväl kurs som turverksamhet och underhåller även en plogad bana när förhållandena medger. Normalt genomför vi 3 turer i veckan under säsong. Alla våra turer annonseras ut på telefon 767 39 06 Du kan som medlem i Friluftsfrämjandet på Lidingö logga in på Skridskonätet. Användare är ditt medlemsnummer, lösenord är ditt lösenord i Friluftsfrämjandet. Du skall använda Personlig inlogging enligt FF Lidingö. Du måste ha markerat intresse Långfärdsskridsko på din sida i www.friluftsframjandet.se. Du kan ges ökad behörighet till information på skridskonätet om du uppfyller de krav som vi ställer. Mer information om detta kan du få av grenledaren Jesper Gramenius, jesper@gramenius.se.
Webbplats:www.skridsko.net/?klubb=26 
 
FF Märsta-Sigtuna (FFMS)Medlem i Skridskonätet
Logotyp Obs du är inte inloggad på Skridskonätet om du ser den här texten. Logga in gör du uppe i högra hörnet, du anger ditt användarnamn och lösenord från Friluftsfrämjandet, samt väljer FF Märsta-Sigtuna, och följer anvisningarna i inloggningsrutan. För mer info, se inloggning. Mer information om vår verksamhet, krav på utrustning etc. finns under menyn FFMS längst upp till vänster. Om du inte är medlem i Friluftsfrämjande så blir du det via denna länk. Du får då tillgång till en mängd aktiviteter, inkl. långfärdsskridsko och skridskonätet, och är även försäkrad på våra aktiviteter.
Webbplats:www.friluftsframjandet.se/marsta-sigtuna 
 
FF Södra Roslagen (FF SR)Medlem i Skridskonätet
Logotyp FF Södra Roslagen
Webbplats:www.frilufts.se/sodraroslagen 
 
FF Stockholms Alliansen (FF SA)Medlem i Skridskonätet
Logotyp

Logga

 

 

 

 

 

Stockholmsalliansen är ett samarbete mellan de tre lokalavdelningarna Enskede, Stockholm och Norrviken i Friluftsfrämjandet. Vi ordnar kurser och skridskoturer (ofta med buss) för alla föreningarnas medlemmar.

Vi kör oftast turer på lördagar för dem som gått vår grundkurs och turer för mer vana åkare, i grupperna 3-5, på söndagarna.

Utlysta turer som man kan boka sig på liksom översiktlig information om planerade turer återfinns direkt under bilden. Notera att Alliansens turutlysningar normalt bara syns fr o m kl 19.00 kvällen före tur. Notera vidare att turer som andra Lokalavdelningar i Friluftsfrämjandet ordnar också kan synas på vår sida. Deras förkortning syns då till höger vid turutlysningen, (FF H-e, FFUa m. fl).

Problem med inloggningen? Kolla under Alliansenmenyn uppe till vänster för tips. 

Kontakt. Behöver du komma i kontakt med oss för att fråga om något skicka ett mail till info@alliansen.net så försöker vi svara så snart vi kan.

Facebook

Vi uppdaterar vår information regelbundet på Facebook. Så gå in där och gilla oss.

 

Webbplats:www.alliansen.net 
 
FF Uppsala (FFUa)Medlem i Skridskonätet
Logotyp Vi anordnar som regel ledarledda turer varje söndag/helgdag och vissa onsdagar, när det finns åkbar is inom ett avstånd på 10 mil från Uppsala. Vi åker i grupperna II till V.
Webbplats:www.skridsko.net/FFUa 
 
FF Värmdö (FFV)Medlem i Skridskonätet
Logotyp
 
Friluftsfrämjandet Järfälla (FF Jfa)Medlem i Skridskonätet
Logotyp Långfärdsskridskosektionen i FF Järfälla erbjuder kursverksamhet och ledarledda turer med erfarna ledare. Vi åker i närområdet på småsjöar och Mälaren, samt på skärgårdsis när det är möjligt.
Webbplats:www.skridsko.net/ffjfa 
 
Friluftsfrämjandet Knivsta (FF Knivsta)Medlem i Skridskonätet
Logotyp Obs du är inte inloggad om du ser den här texten. Logga in gör du uppe i högra hörnet, du väljer FFKnivsta personlig och följ anvisningarna i inloggningsrutan
Webbplats:www.skridsko.net/ffknivsta 
 
Friluftsfrämjandet Norrtälje lokalavdelning (FF Norrtälje)Medlem i Skridskonätet
Logotyp Välkommen att åka långfärdsskridsko med oss. Vår ambition är att ordna turer varje söndag som det finns åkbara isar inom vårt åkområde. För att läsa mer än denna sida måste Du vara inloggad. Logga in gör du uppe i högra hörnet, du väljer FF Norrtälje personlig och följer anvisningarna i inloggningsrutan. OBS Du måste vara medlem i FLF för att kunna logga in.
Webbplats:www.skridsko.net/ffnorrtalje 
 
Friluftsfrämjandet Österåker (FFÖ)Medlem i Skridskonätet
 
Friluftsfrämjandet Skutskär-Älvkarleby (FF Skutskär-Älvkarleby)Medlem i Skridskonätet
 
Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Storvreta (FF Storvreta)Medlem i Skridskonätet
 
Östhammars Skrinnare (ÖS)Medlem i Skridskonätet
Logotyp Vårt hemvist är i Uppland och Roslagen. Skridskopremiären går ofta på den klassiska Tämnarens sötis i november och sortin sker ibland på saltisar utanför Gräsö i april. ”Skrinnarna” är en förening för skridskoåkare som har som mål att, förmedla isinformation från vårt åkområde, arrangera gemensamma turer och utbilda medlemmarna så att de ska kunna genomföra egna turer i mindre grupper på ett säkert och trevligt sätt. Genom medlemskapet i Skridskonätet får våra medlemmar tillgång till andra klubbars is och färdrapporter från hela Sverige. För att bli medlem i Skrinnarna måste man genomgå en grundkurs som kallas för Välkommenprogramet. Mer om den finns att läsa under ”Utbildning” under menyn Om Skrinnarna ovan.
Webbplats:https://www.skrinnare.se 
Intalare:0173-102 18
 
Stockholms Skridskoseglarklubb (SSSK)Medlem i Skridskonätet
Logotyp

 

Så här gör du för att bli medlem:

För att bli medlem i SSSK behöver du delta i vårt kostnadsfria Välkommenprogram för nya medlemmar. Det innehåller en teorikväll, oftast i vår klubblokal på Norr Mälarstrand, och en utfärd på is. Du skall också klara av att åka skridskor i vårt lugnaste åktempo, ”grupp 5”.
Mer om introduktionsprogrammet i SSSK kan du läsa på denna sida.

Webbplats:https://www.sssk.se 
 
Västerskrinnarna (FFVSK)Medlem i Skridskonätet
Logotyp Välkommen att åka skridskor med oss! Vi gör alltid vårt bästa för att hitta de finaste isarna och genomföra turer till allas belåtenhet.
Webbplats:www.skridsko.net/ffvsk 
 
Bra IS (BIS) 
Logotyp BIS, Bra IS är en klubb för långfärdsskridsko som bildades 1995. Klubben finns i Sthlm och klubben är öppen för vänner och vänners vänner, såväl vuxna som barn.
 
FF Norrviken (FF Nrv) 
Logotyp FF Norrviken, se vidare FF Stockholms Alliansen
Webbplats:www.friluftsframjandet.se/norrviken 
Ingår i:FF Stockholms Alliansen (FF SA)
 
FF Stockholm (FF Sth) 
Logotyp FF Stockholm, se vidare FF Stockholms Alliansen
Webbplats:www.alliansen.net 
 
FF Stockholmsdistrikt (FF-Sthlm) 
Logotyp FF Stockholmsdistrikt
 
FF Västerort (FFVäo) 
Logotyp Friluftsfrämjandet Västerort och Mälaröarna har gemensam skridskowebb kallad Västerskrinnarna.
Ingår i:Västerskrinnarna (FFVSK)
 
Friluftsfrämjandet Mälaröarna (FFM) 
Logotyp Friluftsfrämjandet Västerort och Mälaröarna har gemensam skridskowebb kallad Västerskrinnarna.
Ingår i:Västerskrinnarna (FFVSK)
 
IF Friskis&Svettis Stockholm (F&S Sthlm) 
Logotyp Friskis & Svettis, Stockholm.
Webbplats:www.sthlm.friskissvettis.se 
 
Uppsala Kanotförening (UKF) 
 
Nytt urval