2017-02-08

Toppenisar på Fatburen, Albysjön, Tyresö-Flaten, Långsjön och Drevviken

Jan Freudmann

 
2  29 km  0  0  
Privat
Tyresö slott, 10:00 - Hökarängsbadet, 14:30

Skulle egentligen hängt med på den utlytsta DLS turen men alltför tidig avgång gjorde att vi beslöt göra egen medvindstur.  Färdplaneraren hade dock inte samma flyt i SL:s tidtabell som DLS så det blev en morgonfika i Tyresö Centrum. Inte helt fel. Väl framme vid Tyresö slott så blev det promenad till Fatburen och där började skridskoåkningen. Väl framme vid Nyfors så hörde vi hur det brakadetill  i skogen. Nej, det var ingen björn men väl 9 glada DLS åkare. Strömstaren lyste dock tyvärr mjed sin frånvaro.

Vi hängde på DLS eftersom dom skulle ha lunchpaus. Åkte sen tillsammans med DLS fram till kl 14 då DLS avvek mot Flaten och Ältasjön medan vi tillsammans med Gustav och Per tog vägen mot Hökarängsbadet då vi hade tider att passa inför kvällen.

Isarna var helt perfekta. Blanka, hårda och snöfria. Lite snö fanns nära stränderna men dessa bromsade inte det minsta. Vinden östlig, blåste lite mer vid 3-tiden, kanske upp till 5 m/s och ändå lite mer i byarna. Men vad gör det när man har vinden i ryggen?

Visa galleri med stora bilder

YouTube's Film-ID:

Ange lösenordet för filmlänken.

Lösenord:

Ta bort filmlänk

Filmlänkar är kopplade till filmer påYouYube. För att kunna lägga in en filmlänk behöver du veta filmens ID på YouTube. Detta ID hittar du som en del av den länk som leder till filmen på YouTube. Exempelvis så motsvaras länken https://www.youtube.com/watch?v=twqlAo0MlhA av en film med ID twqlAo0MlhA

Observera att det kan ta ganska lång tid innan filmerna är tillgängliga för inlänkning från YouTube på Skridskonätet. Det kan ta upp emot 8-10 timmar från det att filmen laddats upp tills dess att filmen går att länka in.

 Toppenisar på Fatburen, Albysjön, Tyresö-Flaten, Långsjön och Drevviken - Visa hastighet
     Trackreplay
Rapportnummer: 65798