2017-02-07

Två sjöar och en vik i strålande sol

Börje Larsson

 
3  35 km  0  0  
Annan
Lövenströmska Fysingen, 10:10 - Golfklubben Edsviken, 15:15

Vi blev tre deltagare som sågs på Enebyängen för att åka på dagens tur. Efter lite funderande bestämde vi oss för att åka till Fysingen. Start i södra delen vid Lövenströmska. Isen var helt täckt av pudersnö (2 - 4 cm) som inte hindrade. Under var isen mycket jämn och utan konstigheter. Turen gick i ett medsolsvarv. Förbi Vallstanäs, Skånelaholm och Torsåker.

Ett varv fick räcka. Var skulle vi åka sedan? Då kom Rolf på att Oxundasjön ligger ju ganska nära. Ingen av oss hade åkt där tidigare. Biltransport till Holmboda på östra sidan. Där tog vi dagens fika innan vi gick ut på isen. 

Isen var även här täckt av pudersnö. I norra delen mer drevad. Isen var lite mer sträv på vissa delar. Efter ett medsolsvarv var vi nöjda.

Tillbaka till Enebyängen där Rolf var nöjd med dagens åkning. Magnus och Börje åkte vidare till Edsviken för att fortsätta njuta av solen, som vi inte sett på flera veckor. Startade norr om golfbanan. Upp till Edsberg efter östra sidan och tillbaka. Edsviken bjöd på dagens bästa is och mer renblåst från snö.

Väder. Klarblå himmel och en sol som strålade. Ca -5 och en ostlig vind som var måttlig till stark.

 

 

Visa galleri med stora bilder

YouTube's Film-ID:

Ange lösenordet för filmlänken.

Lösenord:

Ta bort filmlänk

Filmlänkar är kopplade till filmer påYouYube. För att kunna lägga in en filmlänk behöver du veta filmens ID på YouTube. Detta ID hittar du som en del av den länk som leder till filmen på YouTube. Exempelvis så motsvaras länken https://www.youtube.com/watch?v=twqlAo0MlhA av en film med ID twqlAo0MlhA

Observera att det kan ta ganska lång tid innan filmerna är tillgängliga för inlänkning från YouTube på Skridskonätet. Det kan ta upp emot 8-10 timmar från det att filmen laddats upp tills dess att filmen går att länka in.

 Två sjöar och en vik i strålande sol - Visa hastighet
     Trackreplay
Rapportnummer: 65738