2017-02-04

Lugnt på Båven

Jürgen König

 
11  46 km  0  0  
Grupp V
Penningbyviken, 10:08 - Helgesta kyrka, 15:45

Lugnt var vädret denna disiga men trolska dag, några plusgrader och en svag bris från sydväst. Lugnt avverkade denna jämnstarka femma fyra och en halv mil, inte bara i medvind utan bitvis även i mot- och sidvind. Vi var fjorton stycken vid starten i Penningbyviken, men fyra kilometer från starten stötte vi på fyran som ville skicka över en åkare som just ville ta det lite lugnare. Välkommen hos oss, men nu passade fyra stycken i vår grupp på och växlade över till den snabbare fyran, alla gillar ju inte att ta det lugnt. Resultatet blev en femma med elva jämnstarka åkare som bara ibland uppmanade ledaren att lägga in fler korta pauser.

Vi åkte först i perfekt medvind ända upp till Ullabergsviken där vi vände och fick smaka på lite motvind, rundade Björkudden och hittade 2,5 km senare den perfekta platsen för första lunchrasten. Vidare genom Båvenöarnas naturreservat mot Aspö för att återse platsen för förra årets vildsvinscurling. Vi avstod från att korsa råken som spärrade vägen västerut och styrde söderut. I en vid båge närmade vi oss Vibyholm där vi vände. Efter knappt två kilometer i nordostlig riktning rundade vi Fyrsten och hittade en skyddat plats för andra lunchen. Sedan vidare mot Oxbron och Helgesta kyrka som nåddes lite för tidigt. Ingen i gruppen tycktes vara trött, alla ville utnyttja den återstående tiden och så blev det. Efter en extra utvikning nådde vi bryggan vid kyrkan kvart i fyra.

Isen var till lika delar kärnis och stöpis, täckt av lite vatten och till en början hård. På eftermiddagen började den mjukna något utan att bjuda på alltför mycket motstånd. Några få råkar kunde korsas utan problem.

Tack Peter Lamming att du tog hand om kön.

Visa galleri med stora bilder

DLS on ice
Fin is på Båvern
Publicerades: 2017-02-05 09:47
Längd: 00:42
Inlagd av: Jan Freudmann
YouTube's Film-ID:

Ange lösenordet för filmlänken.

Lösenord:

Ta bort filmlänk

Filmlänkar är kopplade till filmer påYouYube. För att kunna lägga in en filmlänk behöver du veta filmens ID på YouTube. Detta ID hittar du som en del av den länk som leder till filmen på YouTube. Exempelvis så motsvaras länken https://www.youtube.com/watch?v=twqlAo0MlhA av en film med ID twqlAo0MlhA

Observera att det kan ta ganska lång tid innan filmerna är tillgängliga för inlänkning från YouTube på Skridskonätet. Det kan ta upp emot 8-10 timmar från det att filmen laddats upp tills dess att filmen går att länka in.

 Lugnt på Båven - Visa hastighet
     Trackreplay
Rapportnummer: 65473