2017-02-04

Medvind och finis på Båven

Christer Andemark

 
14  72 km  0  0  
Grupp III
Penningby, 10:00 - Helgesta, 16:00

Anordnad klubbtur med buss till Båven med ett 40-tal åksugna skrinnare ombord. Väl på isen kom grupp III slutligen iväg 14 personer stark. I medvinden färdades vi från Penningby nordväst-vart och tog den norra turen upp mot Boxtorp till, där vi intog första fikat efter att ha traskat en bit vid Tuna.

Efter fikat passade vi på att titta till Göran Perssons hus som fortsatt såg välskött ut. Vi tog oss vidare till en bröllopsfest på Rockelsta där vi fick lov att lämna en deltagare för att möta upp med bussen pga skridkoproblem. Medhavd nödskridsko löste problemet fram till Rockelsta.13 fortsatt starka skrinnare satte sedan av i god takt mer i riktning mot vinden ner mot Vibyholm.

På vägen söderut hann vi inta fika #2 i höjd med Näsby. Strax därefter fick vi vända om för lite medvindssegling på slät is innan vi stack in mot Helgesta kyrka där övriga åkgrupper och bussen mötte upp. 

Visa galleri med stora bilder

YouTube's Film-ID:

Ange lösenordet för filmlänken.

Lösenord:

Ta bort filmlänk

Filmlänkar är kopplade till filmer påYouYube. För att kunna lägga in en filmlänk behöver du veta filmens ID på YouTube. Detta ID hittar du som en del av den länk som leder till filmen på YouTube. Exempelvis så motsvaras länken https://www.youtube.com/watch?v=twqlAo0MlhA av en film med ID twqlAo0MlhA

Observera att det kan ta ganska lång tid innan filmerna är tillgängliga för inlänkning från YouTube på Skridskonätet. Det kan ta upp emot 8-10 timmar från det att filmen laddats upp tills dess att filmen går att länka in.

 Medvind och finis på Båven - Visa hastighet
     Trackreplay
Rapportnummer: 65382