2017-02-04

Edsviken i förändring

Gustav Giertz

 
13  19 km  0  1  
Grupp V
Nora strand, 09:45 - Nora strand, 12:15

Samling vid DS infartsparkering kl 09:30. Med bilar till startplatsen vid Nora Strand. Sedan gårdagseftermiddagen hade isen kraftigt förändrats efter nattens molnighet och ett par plusgrader. Vid startplatsen så pass tunt att vi höll oss på lite avstånd från varandra vid säkerhetskontrollen. Vissa brister fanns i utrustningen som skall åtgärdas. Med ordentligt avstånd till ledaren åkte vi ett motsolsvarv. Vi startade i medvind norrut till Edsberg. Hård slät is med lite vatten, inga sprickor. Vi vände söderut i måttlig motvind. Tyvärr ett fall pga skravel på isen, svullen armbåge och trasig termos. Av gruppens 13 deltagare hade 5 armbågsskydd, (samtliga ledare) inga övriga, något att tänka på.Gruppfoto vid Älgen och fika på Ulriksdals slottstrappa. Ett par plusgrader, ingen sol, tidvis lite regn varför alla var nöjda med ett  varv på Edsviken.Vi avstod planerad fortsättning på Brunnsviken. Sista biten i lite olika grupper tillbaka till startplatsen. Isen förändrats märkbart sedan gårdagen framför allt mycket mer uttunning mot Stocksundet. Tack andreledare Rolf och kökarl Björn.

Visa galleri med stora bilder

YouTube's Film-ID:

Ange lösenordet för filmlänken.

Lösenord:

Ta bort filmlänk

Filmlänkar är kopplade till filmer påYouYube. För att kunna lägga in en filmlänk behöver du veta filmens ID på YouTube. Detta ID hittar du som en del av den länk som leder till filmen på YouTube. Exempelvis så motsvaras länken https://www.youtube.com/watch?v=twqlAo0MlhA av en film med ID twqlAo0MlhA

Observera att det kan ta ganska lång tid innan filmerna är tillgängliga för inlänkning från YouTube på Skridskonätet. Det kan ta upp emot 8-10 timmar från det att filmen laddats upp tills dess att filmen går att länka in.

 Edsviken i förändring - Visa hastighet
     Trackreplay
Rapportnummer: 65306