2017-02-03

Halvdagstur på Marvikarna

Börje Larsson

 
2  29 km  0  0  
Privat
Åkers Styckebruk, 12:40 - Åkers Styckebruk, 16:20

Efter att vi varit och tittat till sommarhuset i Mariefred åkte vi till Åkers Styckebruk för att gå på Visnaren. Start efter västsidan på bra is. Vidare ner på Marvikarna, Nedre, Mellan och Övre. Fikade vid en fin rastplats i södra änden av Nedre Marviken. Promenad över till Laxne som vi åkte ner till vägbanken mot Klemmingen. Gick upp på vägbanken för att spana ut på Klämmingen. Isen såg ut som salsgolv. Vi vände sedan tillbaka i skön medvind efter östra sidan. Där var isen klart slätare än på den västra sidan.  På de smalare partierna av Marvikarna var det en hel del löv och småkvistar längs strandlinjen.

Vädret var gråmulet. Runt -1 till 0 och svag till måttlig sydlig vind.

Isarna var mycket njutbara. Vi mötte på nervägen flera åkare som åkt från Gnesta. Kan vara en bra kommunal tur!

 

 

 

Visa galleri med stora bilder

YouTube's Film-ID:

Ange lösenordet för filmlänken.

Lösenord:

Ta bort filmlänk

Filmlänkar är kopplade till filmer påYouYube. För att kunna lägga in en filmlänk behöver du veta filmens ID på YouTube. Detta ID hittar du som en del av den länk som leder till filmen på YouTube. Exempelvis så motsvaras länken https://www.youtube.com/watch?v=twqlAo0MlhA av en film med ID twqlAo0MlhA

Observera att det kan ta ganska lång tid innan filmerna är tillgängliga för inlänkning från YouTube på Skridskonätet. Det kan ta upp emot 8-10 timmar från det att filmen laddats upp tills dess att filmen går att länka in.

 Halvdagstur på Marvikarna mfl - Visa hastighet
     Trackreplay
Rapportnummer: 65280